Maximera din produktivitet med kitpackning

Kitpackning är en process som innebär att flera produkter förpackas tillsammans i en enda förpackning. Detta görs oftast för att göra det enklare för kunderna att köpa flera produkter samtidigt, eller för att sälja ett kit med produkter som används tillsammans. Detta kan vara en fördelaktig försäljningsstrategi för många företag, särskilt inom kosmetik-, elektronik- och verktygsindustrin (med produkter som t.ex. skruvar, pluggar, gångjärn, fästeelement, hydraliska material, möbelset och mycket mer).

Maskiner som används för kitpackning varierar beroende på produkterna som ska packas, men de vanligaste maskinerna inkluderar kartonförpackningsmaskiner, blistermaskiner, krympmaskiner och etikettmaskiner. Alla dessa kan du beställa hos oss på Inplastic och vi hjälper gärna till med att hitta just rätt maskin till ditt företag.

Kartonförpackningsmaskiner används för att producera kartongförpackningar som innehåller flera produkter. Dessa maskiner kan skära och vika kartongerna enligt specifika mått, och sedan fylla dem med produkterna.

Blistermaskiner används för att skapa plastförpackningar som innehåller flera produkter. Dessa maskiner kan skära, forma och fylla plasten med produkterna, och sedan försegla dem på ett säkert sätt.

Krympmaskiner används för att krympa förpackningar runt produkterna, vilket ger en säker och skyddande förpackning. Dessa maskiner kan användas på både kartong- och plastförpackningar.

Etikettmaskiner används för att applicera etiketter på förpackningarna, vilket ger ytterligare information om produkterna och kan hjälpa till att marknadsföra dem på ett effektivt sätt. Man kan specialdesigna etiketterna så att de matchar er logotyp eller färgscheman. På så sett blir de mer personliga till era kunder.

Produkter för kitpackning

Produkter som är lämpliga för kitpackning inkluderar allt från skönhetsprodukter, elektroniska produkter, verktyg och heminredning, till matvaror och drycker. Företag kan använda kitpackning för att erbjuda kunderna en bekväm och kostnadseffektiv lösning för att köpa flera produkter samtidigt.

Sammanfattningsvis är kitpackning en populär lösning för företag som vill sälja flera produkter tillsammans, och olika maskiner används för att producera dessa förpackningar. Företag kan dra nytta av kitpackning genom att erbjuda kunderna en bekväm och kostnadseffektiv lösning för att köpa flera produkter samtidigt, samtidigt som de kan öka varumärkesidentiteten och kundnöjdheten genom att skapa specialförpackningar som är designade med ett mål i sikte. Ett exempel på detta är förpackningarna från t.ex. Apotea, Skincity och andra svenska e-handlare som lagt ned stor fokus på att designa sina förpackningar.

Att ha förpackningsmaskiner som kan packa flera produkter samtidigt sparar både pengar och tid – helt optimerat dvs!

Är du intresserad av kitpackning eller vill du kanske få en helt kostnadsfri offert från oss om detta på Inplastic, kontakta oss så hjälper vi er!

Vad kostar en Flowpack

Flowpack är en populär typ av förpackningsmaskin som används för att försegla produkter i en förseglad plastpåse. Dessa maskiner har en mängd olika applikationer och används ofta inom livsmedelsindustrin för att förpacka snacks, choklad, bageriprodukter och färskvaror. Men även andra typer av produkter kan förpackas med en flowpackmaskin(wiki), exempelvis hygienprodukter, medicinsk utrustning och elektroniska produkter. Vi har tillgång till flera olika typer hos oss på Inplastic och kan härleda dig till den flowpackmaskinen som passar just dig och ditt företag bäst!

Kostnaderna för en flowpackmaskin varierar beroende på en rad faktorer, inklusive storlek, kapacitet och funktioner. Mindre modeller med manuell eller halvautomatisk drift kan kosta mellan några tusen dollar upp till tiotusentals dollar. De större modellerna med hög kapacitet och fullt automatiserade funktioner kan kosta från flera hundratusen till flera miljoner. Allt beror på vilka funktioner du vill ha samt automation.

En av de främsta faktorerna som påverkar kostnaden är automatiseringsnivån. En högre automatiseringsnivå innebär att maskinen kan hantera en större volym av produkter med minimal mänsklig inblandning, vilket kan öka produktiviteten och minska kostnaderna på sikt.

Kostnaden för en flowpackmaskin beror också på de funktioner som krävs för att hantera en viss typ av produkt. Till exempel kan en maskin som är specifikt utformad för att hantera färskvaror, såsom kött eller grönsaker, kräva specialiserade fyllnings- och förseglingstekniker som kan öka kostnaderna. Då just färska produkter även har höga krav på renlighet så kräver detta mycket av maskinerna och hela den automatiska produktionslinjen.

Produkter man kan packa med flowpack

Nedan följer ett par produkter man kan förpacka med flowpackmaskiner:

 • Färskvaror
 • Kött
 • Grönsaker
 • Hygienprodukter
 • Medicinprodukter
 • Livsmedel

Flowpack är mångsidiga och kan förpacka de mesta. Har du mer specifika frågor om just din produkt, hör av dig till oss på Inplastic så ser vi till att hjälpa dig hitta rätt flowpack!

Högre kostnader – Varför?

Trots de höga kostnaderna kan en flowpackmaskin vara en värdefull investering för företag som vill öka sin produktivitet och effektivisera sin produktion. Genom att använda en flowpackmaskin kan företag förpacka och sälja sina produkter på ett snyggt och effektivt sätt, vilket kan öka varumärkesidentiteten och kundnöjdheten. För att inte nämna om hastigheten och produktionsnivån som ökas markant. Ett bra köp och investering för ett företag som vill optimera sin produktionslinje!

Sammanfattningsvis kan en flowpackmaskin vara en dyr investering, men kostnaderna beror på en rad faktorer såsom automatiseringsnivå, funktioner och specialisering. Dessa maskiner kan användas för att förpacka olika typer av produkter, inklusive livsmedel, hygienprodukter och medicinsk utrustning, vilket gör dem mångsidiga och värdefulla verktyg för företag som vill öka sin produktivitet och effektivisera sin produktion.

Är du intresserad av flowpack? Då ska du kontakta oss på Inpastic. Vi hjälper er välja ut rätt maskin för jobbet!

Påsmaskiner – En smart investering för ditt företag

I en värld där allt mer handel sker online och försäljningen av förpackade produkter fortsätter att öka, är det viktigt för företag att hitta effektiva och kostnadseffektiva lösningar för att packa sina produkter. En av de mest innovativa och praktiska lösningarna som erbjuds idag är påsmaskiner. I denna artikel/blogginlägg kommer vi att utforska vad en påsmaskin är, varför det är en smart investering för ditt företag och vilka produkter man kan packa med en sådan maskin.

Vad är en påsmaskin?

En påsmaskin är en automatiserad maskin som är designad för att snabbt och effektivt packa produkter i påsar av olika material och storlekar. Maskinen fyller, förseglar och skär påsarna, vilket gör att du enkelt kan skapa påsar som är anpassade efter dina specifika produkter och kundbehov. Påsmaskiner är mångsidiga och kan hantera en mängd olika förpackningsmaterial, inklusive plast, papper och återvunnet material.

Det finns som sagt flera typer av påsmaskiner, men det är en typ av förpackningsmaskin som just packar ned i påsar antingen vertikalt eller horisontalt.

Varför är en påsmaskin en smart investering?

Det finns flera anledningar till varför en påsmaskin är en smart investering för ditt företag. För det första kan maskinen snabbt och effektivt packa dina produkter, vilket sparar tid och arbetskraft. Detta är särskilt viktigt i en värld där snabb och pålitlig leverans blir allt viktigare för kunderna. Genom att använda en påsmaskin kan du öka din produktionskapacitet och därmed möta efterfrågan på dina produkter. Varje påsmaskin har olika inställningar för antal, hastighet mm och du kan enkelt bestämma produktionshastighet.

För det andra kan en påsmaskin hjälpa till att minska förpackningskostnaderna för ditt företag. Maskinen använder mindre material än traditionella förpackningsmetoder, vilket minskar dina kostnader för förpackningsmaterial. Dessutom kan du genom att använda en påsmaskin dra nytta av stordriftsfördelar och därmed sänka dina produktionskostnader per enhet.

För det tredje bidrar en påsmaskin till att skapa en mer miljövänlig förpackning. Genom att använda mindre material och effektivisera förpackningsprocessen kan du minska ditt företags miljöpåverkan. Detta är inte bara bra för miljön utan kan också förbättra ditt företags varumärke och rykte i kundernas ögon.

Det finns flera olika typer av förpackningsmaterial och påsar, du kan läsa mer om våra förpackningsmaterial.

Produkter du kan packa med en påsmaskin

Det finns flera olika typer av produkter du kan packa enkelt med en påsmaskin. Nedanför går vi igenom lite olika.

 • Kryddor
 • Skruvar
 • Köttbullar
 • Dumplings
 • Nötter av olika slag
 • Reservdelar
 • Små produkter för påsar
 • Djurfoder
 • Flytande produkter

Har du en produkt så kan du alltid kontakta oss på Inplastic så kan vi hjälpa er med att hitta en passande påsmaskin för just era produkter!

Kostnader för påsmaskiner

Den vanligaste typen av påsmaskin är en vertikal form-fyll-svetsmaskin (VFFS). Dessa maskiner kan producera påsar i olika storlekar och former och har vanligtvis en hög hastighet, vilket gör dem idealiska för stora produktionsvolymer. Kostnaderna för VFFS-maskiner varierar från ca 30 000 kronor till hundratusentalskronor och miljoner beroende på deras kapacitet och funktioner. Allt beror på vilken typ du vill ha samt vad du ska ha den till helt enkelt.

En annan typ av påsmaskin är horisontella form-fyll-svetsmaskiner (HFFS). Dessa maskiner är idealiska för att packa platta eller instabila produkter och kan också användas för att packa produkter med hög viskositet. Kostnaden för HFFS-maskiner är ofta högre än VFFS-maskiner på grund av deras mer specialiserade användning och du kan beställa dessa hos oss på Inplastic. Hör gärna av dig om du har frågor om dessa typer av maskiner så kan vi skräddarsy en offert till dig.

 

Nytt större schowroom

Succén med schowroom överträffade våra förväntningar, vi bygger nytt schowroom i anslutning till vårt kontor.
Vi kommer ha flowpack, påsmaskiner Kitpackning m.m. Inflyttning i Mars.

Ny påsmaskin hos Inplastic – AP PB-350 och AP PB-350L

Ny påsmaskin hos Inplastic

Vi har fått in en helt ny påsmaskin som du enkelt kan beställa och köpa till ditt företag. Läs mer om den nedanför eller så kan du öppna/ladda hem PDF – Klicka här!

Kort info om nya påsmaskinen

 • AP PB-350 / APPB-350L påspackmaskin som arbetar med slangfilm eller s.k. tub-film från rulle
 • Helautomatisk
 • Kan kombineras med våg, inmatningsbana m.m
 • Det ger en packtakt på 12-15 p/min beroende på påslängd och produkt.

Vill du få mer information kan du kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Ha en trevlig dag.

Flowpack är den moderna tidens packmaskin

Automatiserade flowpackmaskiner erbjuder unikt effektiv paketering då de kan hantera ett stort antal olika produkter oavsett bredd eller längd. Dessa högeffektiva packmaskiner är ett måste för alla verksamheter som har höga driftkrav

Flowpack är en sorts maskin som på senare tid har blivit oerhört populär inom såväl livsmedelssektorn som i övriga branscher. Detta har mycket att göra med att dessa maskiner erbjuder en relativt sett hög produktionsvolym samtidigt som de bibehåller väldigt konsekvent precision och driftsäkerhet. Maskinerna har kommit att bli kända för att i stort sett aldrig orsaka driftstopp, och på så sätt bli något utav en hörnsten i de flesta verksamheter. Även om de är särskilt vanligt förekommande när det kommer till förpackning av livsmedel, tack vare de stora justeringsmöjligheterna avseende bredd, längd och perforering, så är de numera också populära inom alla de industrier so har särskilda paketeringskrav.

Vi kan tillhandahålla automatiska flowpackmaskiner som lever upp till de högsta kraven gällande säkerhet och tillförlitlighet. Maskinernas pålitlighet har gång på gång bevisats, även under de mest krävande förhållandena. Automatiseringen innebär även att maskinerna på egen hand i stor utsträckning känner av och justerar förslutningen utifrån det som behöver paketeras. Resultatet blir en tät, säker och hygienisk påse som är anpassad utifrån innehållet.

Ett mer effektivt val för storskalig produktion

Det är knappast en slump att just flowpack är det givna alternativet för de flesta verksamheter där kapacitet och tillförlitlighet är avgörande. Möjligheten att få en förpackningsmaskin som är både unikt effektivt, certifierad att hantera livsmedel och mycket mer gör att flowpack skapar rätt förutsättningar för att såväl effektivisera nuvarande produktion som att öka produktionsnivån ytterligare. Få andra maskiner kan mäta sig med denna väldigt höga nivå av såväl person- som produktionssäkerhet. Med flowpack kan man vara säker på att varorna på ett tillförlitligt sätt skyddas mot omgivningens påfrestningar, utan att på något sätt minska produktionshastigheten. Med intelligent automatik och enkla möjligheter till snabba omställningar så passar dessa maskiner in i alla produktionslinjer, och kan göra mycket för att förbättra en befintlig verksamhet.

 • Modern packlösning som täcker de flesta verksamheters behov

 • Hög effektivitet som inte kompromissar med vare sig person- eller produktionssäkerhet

 • En långsiktig investering som säkerställer att paketering inte längre blir ett problem

Vill du ha hjälp med att välja ut en flowpackmaskin som passar just ditt företag och vision, kontakta oss via mejl eller ring direkt på +46 (0)8-408 04 480.

Ett brett utbud av påsmaskiner

Påsmaskiner

Påsmaskiner är ett givet alternativ där varor eller produkter på ett kategoriskt sätt behöver paketeras i påsar. Med kvalitativa maskiner så säkerställer man långsiktigt kostnadseffektiv och säker drift

Vad som kännetecknar påsmaskiner är att de motsvarar en sorts helhetslösning för allt som har med paketering i påsar att göra. De är numera vanligt förekommande vid livsmedelspaketering, paketering av komponenter, paketering av muttrar och skruvar och i stort sett alla andra situationer där det är viktigt att fördela produkter i påsar. I vårt utbud av påsmaskiner så finner ni ett stort antal produkter som täcker de flesta behov. Detta gäller oavsett om ni behöver paketera utifrån vikt, antal, storlek eller enheter. Genom att satsa på riktigt bra maskiner som förblir prisvärda även vid regelbundet användande så har vi blivit ett populärt för såväl de med små- som storskaliga behov.

Alla våra produkter lever upp till höga krav på kostnadseffektiv produktion, leveranssäkerhet och konsekvent resultat. Tack vare modern konstruktion är de enkla att sköta och rengöra, utan att underhållskraven blir allt för stora. Maskinerna är även tillräckligt effektiva för att bli ett givet inslag i samtliga moderna industrier. De individuella påsförpackningsmaskinerna och de kompletta påspaketeringssystemen är tillräckligt mångfacetterade för att täcka alla de särskilda önskemål som våra kunder har, vilket har gjort att vi fått många återkommande kunder som värdesätter vår förmåga att tillhandahålla maskiner utifrån enskilda och unika preferenser.

Påsförpackning utifrån individuella behov och önskemål

Det är även enkelt att utöka påsmaskinerna med relevanta tillbehör. Vilka funktioner och maskinvariationer som man är i behov av varierar så klart stort utifrån den egna verksamheten, men kan handla om streckkodsskrivare, vertikal konstruktion, rostfria komponenter och så vidare. Genom att satsa på maskiner med hög nivå av kompatibilitet så kan vi därmed tillhandahålla ett stort antal olika konstruktioner och praktiska tillbehör. På så sätt kan vi tillgodose önskemål från de flesta industrier, och kan tillhandahålla såväl kompletta maskiner som komponenter för att säkerställa trygg och pålitlig packning i påsar.

 • Stora möjligheter att anpassa utifrån specifika verksamheters behov

 • Vanligt förekommande inom de flesta branscher där man behöver smidig påspaketering

 • Effektiva även när det som paketeras behöver sorteras utifrån antalet enheter eller vikt

Har du frågor om påsmaskiner eller vill du hjälp med att välja ut en som passar just dina behov? Tveka inte och hör av dig till oss så berättar vi mer. Vi kan även visa dessa maskiner live i Stockholm så att du får se hur de fungerar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Moderna och pålitliga helautomatiska vinkelsvetsar

För allt fler verksamheter så har automatiska vinkelsvetsar kommit att bli något utav ett måste. Tack vare smidigt underhåll och pålitlig drift så är de en prisvärd investering överallt där paketering är ett måste.

En smidig, effektiv och pensionsmässigt tillförlitlig vinkelsvets är ofta ett oumbärligt redskap när man behöver förpacka produkter på ett både kostnadseffektiv och professionellt sätt. Dessa är numera ett givet inslag i ett flertal branscher, och har visat sig ha en jämförligt väldigt låga driftkostnader och underhållskrav.

Med en automatisk vinkelsvets så säkerställer man även att driften blir konsekvent, samtidigt som man bibehåller stora möjligheter till justering. Detta kännetecknar såväl APSS- som LA-serien, vilka båda motsvarar uppsättningar maskiner som är väldigt smidiga att använda utan att för den delen kompromissa med vare sig kapacitet eller resultat.

Går att utöka utifrån behov

Samtliga modeller går att utöka och komplettera utifrån särskilda önskemål eller behov. Detta innebär att man kan få en maskin som endera bara svetsar, eller en maskin med krympegenskaper. Med hjälp av en krymptunnel så kan det som ska emballeras även förslutas med krympplast, vilket skapar rätt förutsättningar för att bevara produkternas egenskaper och ökar även produkternas motståndskraft gällande omgivningen. En automatisk utmatningsenhet kan även bidra till högre effektivitet och bättre automatisering. Ofta anses maskiner med separat tunnel resultera i högre kapacitet än motsvarande maskiner där svetsning och krympning sker i ett steg. Detta innebär att hela vårt utbud av vinkelsvetsar motsvarar produkter som är väl rustade även för de allra högsta produktionskraven.

Perfekt för tillförlitlig packning och krympning

Vinkelsvetsar har kommit att bli ett givet inslag i allt i från läkemedels- och livsmedelsbranscherna till leksaks- och kemiindustrierna, och även samtliga övriga branscher där det är viktigt att kunna försegla produkter endera var för sig eller tillsammans. Den höga kombinationen av prisvärdhet och användarvänlighet bäddar för smidigt användande utan omständligt underhåll. Oavsett om ni är i behov av singel- eller bunt-inplastning med krympfilmning, eller mer rudimentär inpackning, så kan ni vara säkra på att vinkelsvetsarna i utbudet lever upp till högsta möjliga standard.

 • Automatiserad drift som samtidigt erbjuder omfattande justeringsmöjligheter
 • Hög effektivitet utan att behöva kompromissa med säkerhet och tillförlitlighet
 • Lämpliga för de flesta branscher och industrier
 • Möjligheten att försegla med krympplast besparar utrymme och förbättrar hållbarhet

Vill du ha mer information eller är du intresserad av att köpa en vinkelsvets till ditt företag? Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa typen för just dina produkter.

Scanpac är över för denna gång

Vi har haft ett fantastik besöksfrekvens till vår monter E03:22 vi vill tacka alla
nya och gamla kunder för besöken.

Största intresset var på vår nya maskin AP-8BTZ som packar i stå upp påsar eller i s.k doypack
AP-8BTZ har många användningsområden beroende av vad du vill packa, b.la. utmärkt för pulver, granulater, såser
djurfoder m.m.