Flowpack

Våra flowpack finns i flera olika modeller och är enkla att handha och har hög driftsäkerhet. Naturligtvis är alla maskiner CE-märkta och tillverkade enligt ISO9001-standarden samt utrustade med skyddsystem för personlig säkerhet.

Maskinerna är lämpliga för en produktionsvolym upp till 400 enheter/minuten.

Exempel på användningsområden:

 • Bröd
 • Korv
 • Färdiga smörgåsar
 • Pizza
 • Frysta hamburgare
 • Grönsaker mm
 • Kakor
 • Bars
 • Läkemedel
 • Rör
 • Papperstallrikar

Flowpack från Imanpack

Inplastic tillsammans med tillverkaren Imanpack har ett brett utbud av förpackningssystem för fordonsindustrin.

Kompletta och skräddarsydda lösningar för produkter som säkerhetsskydd, o-ringar och packningar, rör, beslag, hylsor, manschetter, vindrutetorkare, ventiler, reservdelar och mycket mer.

Kontakta oss för offert eller för ytterligare information.

flowpack-fran-imanpack

Förpacka produkter för hemvård

Inplastic med tillverkaren Imanpack har ett brett utbud av förpackningssystem för hemvård och personliga vårdprodukter: gummihandskar, tvål svampar, kammar, pappershanddukar, slipsvampar, rakblad och rakhyvlar, blöjor, deodorant, insekticider, pappersrullar, tamponger, soppåsar, bestick, krukor, klister och lim, pappersvaror, kosmetika, skrivarpatroner, sprayer, tejp, leksaker, smycken, kostymsmycken och mycket mer.

Enligt kundens behov kan produkter komma i en eller flera förpackningar.

Kompletta och anpassningsbara lösningar för att möta dina specifika förpackningsbehov.

Låter de intressant? Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert!

Moonlight LTS Pba-Pbb (utvald flowpackmaskin)

Flowpack med förlängd svetstid och 4-axlig elektronisk styrning. Den finns i olika versioner, för polyetenfilm eller värmeförseglingsmaterial, med rulle laddad uppifrån eller nedifrån och finns i målat chassi eller i rostfritt stål.

Moonlight-LTS-Pba-Pbb
Intresserad av våra maskiner?

Oavsett vilken maskin du är intresserad av eller om du bara har frågor. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta den absolut bästa lösningen för just dina behov.

Flowpack – förpackningsmaskiner inom livsmedelsindustri

En förutsättning för modern produktionsindustri är fungerande och effektiva maskiner som formar en välfungerande produktionslina. De krav som ställs på dessa maskiner skiljer sig stort åt från bransch till bransch men en sak som de alla har gemensamt är att de måste kunna operera med hög precision och att driftsäkerheten måste vara god och behovet av service vara lågt. Inom livsmedelsindustri är dessutom kraven på hygien höga och ett driftsstopp kan resultera i stora kostnader i form av spill och tidskrävande rengöringsarbete.

En typ av maskiner som används inom de flesta typer av livsmedelsindustri är så kallade flowpackmaskiner. Denna typ av förpackningsmaskiner används för att förpacka livsmedel och andra varor i olika typer av plastfilmer. Detta kan vara en krympfilm som omsluter själva produkten som är vanligt vid frysta färdigrätter som till exempel pizzor men flowpackmaskiner används även för ytterförpackningar i plast till alla former av matvaror och även flytande produkter. Färdigrätter förpackas ofta i tråg som sedan omsluts med plast i en flowpackmaskin.

Fördelarna med att använda flowpackmaskiner för att packa sina livsmedel är att man kan packa dem på ett enkelt och flexibelt sätt. Därutöver hjälper rätt sorts plastförpackning till att förlänga livsmedels livslängd genom att reglera mängden fukt och syre som släpps igenom på ett optimalt sätt. Flowpack ger också företag en chans att presentera sitt varumärke på ett attraktivt och kostnadseffektivt sätt då plastpåsar och plastfilm kan förses med eget tryck till en låg kostnad.

Moonlight_PBB_2_2
Micropack_PRO_Bagmatic
Flowpack

Olika typer av flowpackmaskiner

Inplastic har fler olika flowpackmaskiner och modeller för olika produkter, kontakta oss
för mer information.

 • Packning långa produkter
 • Bars
 • Läkemedel
 • Chark
 • Grönsaker

Kontakta oss om du behöver vägledning.

Packa många olika produkter med flowpack

Denna mångsidighet gör att man kan finna flowpack som en del av förpackningsarsenalen inom de flesta större livsmedelsproducenter i Sverige. Nästa gång du går in i en livsmedelsbutik bör du ta chansen att titta lite extra på hur olika livsmedel är förpackade. Ofta kommer du se att någon form av plastpåse eller plastfilm används och då är chansen stor att det är någon typ av flowpackmaskin som används.

Ibland står flowpack för hela förpackningen som till exempel för påsen med korvar eller kycklingfiléer som du hittade i frysdisken. Ofta ser du dock flowpack som en del av en kombinationsförpackning med flera lager.

Ett exempel på detta är en fryst fiskgratäng som förpackas i ett papptråg och sedan omsluts med en film av krymplast i en flowpackmaskin för att slutligen förpackas i en yttre pappkartong.

Behöver du mer information om våra flowpack-maskiner? Kontakta oss direkt eller ring till oss på +46(0)8-408 04 480. Hör gärna av dig så kan vi skräddarsy ett paket till just ditt företag.