Påsmaskiner och dess betydelse inom förpackningsindustrin

Påsmaskiner spelar en avgörande roll i förpackningsindustrin. Dessa robusta och effektiva maskiner är oumbärliga i produktionslinjer över hela världen, med förmågan att snabbt och effektivt producera påsar för en rad olika produkter, från livsmedel till läkemedel, leksaker och mer.

Inplastic – Vi är experter på förpackningsmaskiner

Inom påsmaskintekniken står Inplastic AB i framkant. Med deras omfattande tekniska expertis och ett kundfokuserat förhållningssätt, skapar de anpassade påsmaskinlösningar som uppfyller alla specifika krav, oavsett hur komplexa eller unika de må vara. Vårt jobb är att optimera ditt företag och produktionssätt!

Fördelar med påsmaskiner jämfört med andra förpackningsmetoder

En av flera moderna påsmaskiner

Påsmaskiner erbjuder en rad fördelar jämfört med andra förpackningsmetoder. De kan producera en stor mängd påsar i en imponerande takt, samtidigt som de ger en överlägsen kontroll över påsarnas storlek och form. Dessutom kan dessa maskiner anpassas för att arbeta med en mängd olika förpackningsmaterial, vilket gör dem otroligt mångsidiga.

Vad som gör påsmaskiner extra speciellt

Men vad är det då som gör påsmaskiner särskilt framstående? Det är kombinationen av snabbhet, flexibilitet och precision som verkligen sätter våra industrimaskiner i en klass för sig. Oavsett om du behöver producera tusentals påsar per timme eller bara ett fåtal, kan alla våra maskiner anpassas för att möta dina behov.

Framtiden för påsmaskiner

Ser vi framåt, är det tydligt att innovation inom påsmaskintekniken inte kommer att avta. Vi kan förvänta oss att se påsmaskiner bli ännu snabbare, mer energieffektiva och mer anpassningsbara. Dessutom kommer utvecklingen av smarta teknologier att möjliggöra ännu mer avancerad automatisering och precision.

Alla våra förpackningsmaskiner erbjuder en kombination av snabbhet, flexibilitet och precision som få andra förpackningsmetoder kan matcha. Oavsett ditt företags behov är det troligt att en påsmaskin kan öka din effektivitet, minska dina kostnader och ge dina produkter det professionella utseende de förtjänar. Med spännande innovationer på horisonten, är det en utmärkt tid att överväga att investera i påsmaskinteknik för dina produkter.

Kom in till vårt showroom i södra Stockholm (Länna) och se själv hur allt fungerar med egna ögon! Kontakta oss på Inplastic idag så bokar vi in en tid för dig.

Påsmaskiner – En smart investering för ditt företag

I en värld där allt mer handel sker online och försäljningen av förpackade produkter fortsätter att öka, är det viktigt för företag att hitta effektiva och kostnadseffektiva lösningar för att packa sina produkter. En av de mest innovativa och praktiska lösningarna som erbjuds idag är påsmaskiner. I denna artikel/blogginlägg kommer vi att utforska vad en påsmaskin är, varför det är en smart investering för ditt företag och vilka produkter man kan packa med en sådan maskin.

Vad är en påsmaskin?

En påsmaskin är en automatiserad maskin som är designad för att snabbt och effektivt packa produkter i påsar av olika material och storlekar. Maskinen fyller, förseglar och skär påsarna, vilket gör att du enkelt kan skapa påsar som är anpassade efter dina specifika produkter och kundbehov. Påsmaskiner är mångsidiga och kan hantera en mängd olika förpackningsmaterial, inklusive plast, papper och återvunnet material.

Det finns som sagt flera typer av påsmaskiner, men det är en typ av förpackningsmaskin som just packar ned i påsar antingen vertikalt eller horisontalt.

Varför är en påsmaskin en smart investering?

Det finns flera anledningar till varför en påsmaskin är en smart investering för ditt företag. För det första kan maskinen snabbt och effektivt packa dina produkter, vilket sparar tid och arbetskraft. Detta är särskilt viktigt i en värld där snabb och pålitlig leverans blir allt viktigare för kunderna. Genom att använda en påsmaskin kan du öka din produktionskapacitet och därmed möta efterfrågan på dina produkter. Varje påsmaskin har olika inställningar för antal, hastighet mm och du kan enkelt bestämma produktionshastighet.

För det andra kan en påsmaskin hjälpa till att minska förpackningskostnaderna för ditt företag. Maskinen använder mindre material än traditionella förpackningsmetoder, vilket minskar dina kostnader för förpackningsmaterial. Dessutom kan du genom att använda en påsmaskin dra nytta av stordriftsfördelar och därmed sänka dina produktionskostnader per enhet.

För det tredje bidrar en påsmaskin till att skapa en mer miljövänlig förpackning. Genom att använda mindre material och effektivisera förpackningsprocessen kan du minska ditt företags miljöpåverkan. Detta är inte bara bra för miljön utan kan också förbättra ditt företags varumärke och rykte i kundernas ögon.

Det finns flera olika typer av förpackningsmaterial och påsar, du kan läsa mer om våra förpackningsmaterial.

Produkter du kan packa med en påsmaskin

Det finns flera olika typer av produkter du kan packa enkelt med en påsmaskin. Nedanför går vi igenom lite olika.

 • Kryddor
 • Skruvar
 • Köttbullar
 • Dumplings
 • Nötter av olika slag
 • Reservdelar
 • Små produkter för påsar
 • Djurfoder
 • Flytande produkter

Har du en produkt så kan du alltid kontakta oss på Inplastic så kan vi hjälpa er med att hitta en passande påsmaskin för just era produkter!

Kostnader för påsmaskiner

Den vanligaste typen av påsmaskin är en vertikal form-fyll-svetsmaskin (VFFS). Dessa maskiner kan producera påsar i olika storlekar och former och har vanligtvis en hög hastighet, vilket gör dem idealiska för stora produktionsvolymer. Kostnaderna för VFFS-maskiner varierar från ca 30 000 kronor till hundratusentalskronor och miljoner beroende på deras kapacitet och funktioner. Allt beror på vilken typ du vill ha samt vad du ska ha den till helt enkelt.

En annan typ av påsmaskin är horisontella form-fyll-svetsmaskiner (HFFS). Dessa maskiner är idealiska för att packa platta eller instabila produkter och kan också användas för att packa produkter med hög viskositet. Kostnaden för HFFS-maskiner är ofta högre än VFFS-maskiner på grund av deras mer specialiserade användning och du kan beställa dessa hos oss på Inplastic. Hör gärna av dig om du har frågor om dessa typer av maskiner så kan vi skräddarsy en offert till dig.

 

Ny påsmaskin hos Inplastic – AP PB-350 och AP PB-350L

Ny påsmaskin hos Inplastic

Vi har fått in en helt ny påsmaskin som du enkelt kan beställa och köpa till ditt företag. Läs mer om den nedanför eller så kan du öppna/ladda hem PDF – Klicka här!

Kort info om nya påsmaskinen

 • AP PB-350 / APPB-350L påspackmaskin som arbetar med slangfilm eller s.k. tub-film från rulle
 • Helautomatisk
 • Kan kombineras med våg, inmatningsbana m.m
 • Det ger en packtakt på 12-15 p/min beroende på påslängd och produkt.

Vill du få mer information kan du kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Ha en trevlig dag.

Ett brett utbud av påsmaskiner

Påsmaskiner

Påsmaskiner är ett givet alternativ där varor eller produkter på ett kategoriskt sätt behöver paketeras i påsar. Med kvalitativa maskiner så säkerställer man långsiktigt kostnadseffektiv och säker drift

Vad som kännetecknar påsmaskiner är att de motsvarar en sorts helhetslösning för allt som har med paketering i påsar att göra. De är numera vanligt förekommande vid livsmedelspaketering, paketering av komponenter, paketering av muttrar och skruvar och i stort sett alla andra situationer där det är viktigt att fördela produkter i påsar. I vårt utbud av påsmaskiner så finner ni ett stort antal produkter som täcker de flesta behov. Detta gäller oavsett om ni behöver paketera utifrån vikt, antal, storlek eller enheter. Genom att satsa på riktigt bra maskiner som förblir prisvärda även vid regelbundet användande så har vi blivit ett populärt för såväl de med små- som storskaliga behov.

Alla våra produkter lever upp till höga krav på kostnadseffektiv produktion, leveranssäkerhet och konsekvent resultat. Tack vare modern konstruktion är de enkla att sköta och rengöra, utan att underhållskraven blir allt för stora. Maskinerna är även tillräckligt effektiva för att bli ett givet inslag i samtliga moderna industrier. De individuella påsförpackningsmaskinerna och de kompletta påspaketeringssystemen är tillräckligt mångfacetterade för att täcka alla de särskilda önskemål som våra kunder har, vilket har gjort att vi fått många återkommande kunder som värdesätter vår förmåga att tillhandahålla maskiner utifrån enskilda och unika preferenser.

Påsförpackning utifrån individuella behov och önskemål

Det är även enkelt att utöka påsmaskinerna med relevanta tillbehör. Vilka funktioner och maskinvariationer som man är i behov av varierar så klart stort utifrån den egna verksamheten, men kan handla om streckkodsskrivare, vertikal konstruktion, rostfria komponenter och så vidare. Genom att satsa på maskiner med hög nivå av kompatibilitet så kan vi därmed tillhandahålla ett stort antal olika konstruktioner och praktiska tillbehör. På så sätt kan vi tillgodose önskemål från de flesta industrier, och kan tillhandahålla såväl kompletta maskiner som komponenter för att säkerställa trygg och pålitlig packning i påsar.

 • Stora möjligheter att anpassa utifrån specifika verksamheters behov

 • Vanligt förekommande inom de flesta branscher där man behöver smidig påspaketering

 • Effektiva även när det som paketeras behöver sorteras utifrån antalet enheter eller vikt

Har du frågor om påsmaskiner eller vill du hjälp med att välja ut en som passar just dina behov? Tveka inte och hör av dig till oss så berättar vi mer. Vi kan även visa dessa maskiner live i Stockholm så att du får se hur de fungerar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Påsmaskiner – Vad ska du välja?

Påsmaskiner

PÅSMASKINER – DE BÄSTA FÖRPACKNINGSMASKINERNA

Påsmaskiner är praktiska förpackningsmaskiner som paketerar allt från livsmedel till reservdelar, skruvar, vätskor, granulat och pulvebaserader produkter. Det finns påsmaskiner i flera olika modeller och utföranden för olika typer av industribehov. Här berättar vi mer om vilka modeller som finns tillgängliga på den svenska marknaden och hur man bäst väljer en påsmaskin utefter ens egna, specifika förpackningsbehov.

ALLMÄNT OM FÖRPACKNINGSMASKINER

En förpackningsmaskin är en grundläggande del inom all produktion som kräver paketering av livsmedel. Därför är det fundamentalt att man väljer rätt maskin för industri förpackning. Driftsäkerhet, hygien och användarvänlighet är avgörande. En bra förpackningsmaskin måste tåla våta miljöer och kunna rengöras på ett praktiskt sätt. Maskinen måste dessutom kunna anpassas till nya krav och behov utan att hållbarheten påverkas. Kvaliteten på maskinen är därför av yttersta vikt.

Letar du efter en förpackningsmaskin som kan stå pall även om produktionen skulle förändras är ett multisystem att rekommendera. I en förpackningsmaskin med multisystemteknologi finns flera förpackningslösningar tillgängliga, bland annat skinförsegling, gas- eller vakuumförpackning, stretchförsegling och flerfacksalternativ. Därtill går det även att anpassa form och storlek på förpackningen efter behov.

Bild: Inplastic.se

 

Påsmaskiner är särskilt lämpade för förpackning av livsmedel och övrigt material med höga krav på hygien. På ett enkelt och praktiskt sätt förpackar påsmaskiner produkter i allt från tunna påsar till kraftigare varianter som tål mycket tyngd och volym (till exempel metall och reservdelar). Vanligtvis produceras påsarna i 35-125 my.

Vill du ha en särskild grafik eller färg på påsarna går det att ställa in detta tack vare moderna påsmaskiners avancerade teknologi. Andra vanliga önskemål är påsar med ventilationshål eller easy-open-funktioner för enklare öppning.

Banderollmaskiner hör också till samma kategori av förpackningsmaskiner. En banderollmaskin bandar dina varor på ett effektivt sätt. Det är vanligt att man banderollerar böcker, tidskrifter, CD-skivor och vissa livsmedel såsom pizzor, korvförpackningar och diverse brödprodukter. En banderollmaskin i standardmodell går att använda inom ett flertal områden, från bandning till individuell varumärkning.

6 TIPS PÅ HUR DU VÄLJER RÄTT PÅSMASKIN

 1. De påsmaskiner som finns tillgängliga på den svenska marknaden skiljer sig avsevärt åt i kapacitet. Därför är det viktigt att först identifiera vilka reella produktionsbehov som finns innan man investerar i en påsmaskin.
 2. En del modeller kan förpacka flera olika produkter genom att byta storlek på påsarna och justera öppningen. Har du flera olika produktlinjer att förpacka kan en sådan variant vara en utmärkt lösning.
 3. Helautomatisk eller manuell? Det beror på vilka resursbehov som finns. Enklare halvautomatiska modeller är billigare än helautomatiska datorstyrda påsmaskiner som kan kosta uppemot 100 000 kronor. Självklart är det kapitalet som styr investeringen men låt dig i första hand vägledas av behovet, inte prislappen.
 4. Producerar du livsmedel och behöver en påsmaskin som möter specifika hygieniska krav? Välj i så fall en rostfri modell som är enkel att rengöra.
 5. Det går att köpa begagnade påsmaskiner för en tredjedel av vad det kostar att köpa en ny. Satsar du på en begagnad modell så se till att den har tillräckligt hög kapacitet för att hålla produktionen i högvarv.
 6. Mindre påsmaskiner kan takta upp till 100 påsar per minut. Ta reda på vilka förpackningsbehov ditt företag har innan du väljer en maskin med en lägre kapacitet (och kostnad).

 

OLIKA MODELLER OCH UTFÖRANDEN

Olika påsmaskiner har olika funktioner. En del maskiner är designade för större påsar och passar bra till postorder och e-handelförpackning. Maskiner för större påsar taktar vanligtvis ett mindre antal påsar per minut.

Andra mer kompakta maskiner kommer med en direktmonterad printer. Dessa lämpar sig väl för individuell märkning av påsarna.

Bild: Inplastic.se

Horisontella påsmaskiner passar bra för produkter som behöver förstärkning eller zip-lock. Här sker matningen av påsarna horisontellt, därav namnet.

Det finns även riktigt små påsmaskiner som kan ställas på bordet eller kontoret. Dessa har oftast en begränsad produktionskapacitet med en hastighet på 20-25 påsar per minut.

Bild: Inplastic.se

Oavsett vilken modell du väljer är det viktigt att du kontrollerar att maskinen är CE märkt. CE-märket är ett bevis på att maskinen har tillverkats enligt EU:s säkerhetskrav. För att få säljas inom EES-området krävs det att produkten är CE märkt. Annars kan det bli svårt att få din garanti att gälla om något skulle gå sönder.

TEKNOLOGI

Den inbyggda teknologin i varje påsmaskin är vad som styr allt från kapacitet till kvalitet. Vare sig du letar efter vertikala eller horizontella påsmaskiner, automatiska eller halvautomatiska varianter, är det viktigt att undersöka vilken teknologi som ligger bakom maskinen du tänkt köpa.

Det kanske enklaste sättet att avgöra en påsmaskins kapacitet är att se till produktionen. Taktade påsmaskiner har en kapacitet som varierar från 10 och upp till 400 påsar per minut. En standardvariant kan dock takta närmare 80 påsar per minut.

 

Bild: Pexels.com

Därutöver bör man se till vilka funktioner som finns tillgängliga i maskinen. Optioner som utpressning av luft, påssträckare, våg, räkneverk bör kollas upp. Ta också reda på hur pass högproduktivt själva påsförpackningssystemet är.

Än en gång är det en fråga om vilka industriella behov som föreligger. Det finns system för skonsammare förpackning av känsliga livsmedel och modeller med en mängd olika påsalternativ – med eller utan förslutbara blixtlås, perforeringar, fack etc. Hanterar du livsmedel kan en maskin med flowpack-teknologi vara en bra lösning. Flowpack maskiner är manuella eller semiautomatiska varianter med hög driftsäkerhet och kan hantera en produktionsvolym på närmare 600 påsar/timme.

KOSTNADER FÖR EN PÅSMASKIN

Men vad kostar det att köpa en påsmaskin? Driver du ett start-up förpackningsföretag kan det vara bra att börja smått och successivt byta ut gammalt mot nytt i takt med att företaget växer. En standardmodell kan kosta från 60,000 kronor beroende på märke och inbyggda funktioner. Små modeller för begränsat bruk kan kosta strax över 25,000 kronor. Om maskinen är helautomatisk kostar den förstås mer än en halvautomatisk variant.

Väljer du att köpa en begagnad förpackningsmaskin går det att få tag på varianter av äldre modell från 35,000 kronor.

PÅSMASKINER FÖR SMÅ OCH STORA BEHOV

En bra påsmaskin kan göra förpackningsarbetet snabbare och enklare. Behöver du vägledning inför ditt köp? En komplett katalog över påsmaskiner, maskindelar och tillbehör till påsmaskiner samt andra modeller av förpackningsmaskiner kan du hitta här.

Lycka till i ditt sökande efter den perfekta påsmaskinen!