Flowpack-maskinernas effektivitet

Flowpack-maskiner är ett oersättligt verktyg i produktionskedjan för många industrier. Dessa kraftfulla maskiner utmärker sig genom deras förmåga att snabbt och effektivt förpacka en mängd olika produkter, från livsmedel till läkemedel, med utmärkt precision och konsekvens. Oavsett ditt företags specifika behov finns det en packningsmaskin som kan anpassas för att möta dina förpackningskrav.

Inplastic AB:s bidrag till Flowpack-tekniken

Flowpack redo för förpackning

Företaget som utmärker sig när det gäller flowpack-tekniken är Inplastic AB. Med deras tekniska expertis och kundfokuserade tillvägagångssätt, skapar de anpassade maskin lösningar som uppfyller alla specifika krav, oavsett hur komplexa eller unika de må vara. Vi på Inplastic fokuserar på att skapa den absolut bästa lösning till dig som företag oavsett storlek. Du ska bli helt nöjd med ditt val av förpackningsmaskins leverantör!

Flowpacks fördelar jämfört med traditionella förpackningsmetoder

Flowpack har många fördelar jämfört med traditionella förpackningsmetoder. Den högsta produktionshastigheten, den överlägsna hygienkontrollen och förmågan att förpacka oregelbundna eller svårhanterliga produkter gör flowpack till ett attraktivt val för alla typer av branscher. Dessutom är alla dessa maskiner anpassningsbara och kan konfigureras för att arbeta med en mängd olika förpackningsmaterial, vilket gör dem otroligt mångsidiga.

Vad som gör Flowpack extra speciellt

Men vad är det då som gör flowpack särskilt framstående? Det är kombinationen av hastighet, flexibilitet och precision som verkligen sätter flowpack-maskiner i en klass för sig. Oavsett om du behöver förpacka tusentals produkter per timme eller bara ett fåtal, kan dessa maskiner anpassas för att möta dina behov. Och eftersom de kan hantera en mängd olika förpackningsmaterial, kan du alltid vara säker på att dina produkter är skyddade och presenterade på bästa möjliga sätt. Specialdesignade förpackningar är inget problem och unik design av en förpackning är de som gör att kunden i slutändan väljer just din produkt!

Våra maskiner erbjuder en kombination av snabbhet, flexibilitet och precision som få andra förpackningsmetoder kan matcha. Oavsett ditt företags behov är det troligt att en en av våra maskiner kan öka din effektivitet, minska dina kostnader och ge dina produkter det professionella utseende de förtjänar. Så om du vill ta din förpackning till nästa nivå, kanske det är dags att överväga flowpack.

Vad kostar en Flowpack

Flowpack är en populär typ av förpackningsmaskin som används för att försegla produkter i en förseglad plastpåse. Dessa maskiner har en mängd olika applikationer och används ofta inom livsmedelsindustrin för att förpacka snacks, choklad, bageriprodukter och färskvaror. Men även andra typer av produkter kan förpackas med en flowpackmaskin(wiki), exempelvis hygienprodukter, medicinsk utrustning och elektroniska produkter. Vi har tillgång till flera olika typer hos oss på Inplastic och kan härleda dig till den flowpackmaskinen som passar just dig och ditt företag bäst!

Kostnaderna för en flowpackmaskin varierar beroende på en rad faktorer, inklusive storlek, kapacitet och funktioner. Mindre modeller med manuell eller halvautomatisk drift kan kosta mellan några tusen dollar upp till tiotusentals dollar. De större modellerna med hög kapacitet och fullt automatiserade funktioner kan kosta från flera hundratusen till flera miljoner. Allt beror på vilka funktioner du vill ha samt automation.

En av de främsta faktorerna som påverkar kostnaden är automatiseringsnivån. En högre automatiseringsnivå innebär att maskinen kan hantera en större volym av produkter med minimal mänsklig inblandning, vilket kan öka produktiviteten och minska kostnaderna på sikt.

Kostnaden för en flowpackmaskin beror också på de funktioner som krävs för att hantera en viss typ av produkt. Till exempel kan en maskin som är specifikt utformad för att hantera färskvaror, såsom kött eller grönsaker, kräva specialiserade fyllnings- och förseglingstekniker som kan öka kostnaderna. Då just färska produkter även har höga krav på renlighet så kräver detta mycket av maskinerna och hela den automatiska produktionslinjen.

Produkter man kan packa med flowpack

Nedan följer ett par produkter man kan förpacka med flowpackmaskiner:

 • Färskvaror
 • Kött
 • Grönsaker
 • Hygienprodukter
 • Medicinprodukter
 • Livsmedel

Flowpack är mångsidiga och kan förpacka de mesta. Har du mer specifika frågor om just din produkt, hör av dig till oss på Inplastic så ser vi till att hjälpa dig hitta rätt flowpack!

Högre kostnader – Varför?

Trots de höga kostnaderna kan en flowpackmaskin vara en värdefull investering för företag som vill öka sin produktivitet och effektivisera sin produktion. Genom att använda en flowpackmaskin kan företag förpacka och sälja sina produkter på ett snyggt och effektivt sätt, vilket kan öka varumärkesidentiteten och kundnöjdheten. För att inte nämna om hastigheten och produktionsnivån som ökas markant. Ett bra köp och investering för ett företag som vill optimera sin produktionslinje!

Sammanfattningsvis kan en flowpackmaskin vara en dyr investering, men kostnaderna beror på en rad faktorer såsom automatiseringsnivå, funktioner och specialisering. Dessa maskiner kan användas för att förpacka olika typer av produkter, inklusive livsmedel, hygienprodukter och medicinsk utrustning, vilket gör dem mångsidiga och värdefulla verktyg för företag som vill öka sin produktivitet och effektivisera sin produktion.

Är du intresserad av flowpack? Då ska du kontakta oss på Inpastic. Vi hjälper er välja ut rätt maskin för jobbet!

Flowpack är den moderna tidens packmaskin

Automatiserade flowpackmaskiner erbjuder unikt effektiv paketering då de kan hantera ett stort antal olika produkter oavsett bredd eller längd. Dessa högeffektiva packmaskiner är ett måste för alla verksamheter som har höga driftkrav

Flowpack är en sorts maskin som på senare tid har blivit oerhört populär inom såväl livsmedelssektorn som i övriga branscher. Detta har mycket att göra med att dessa maskiner erbjuder en relativt sett hög produktionsvolym samtidigt som de bibehåller väldigt konsekvent precision och driftsäkerhet. Maskinerna har kommit att bli kända för att i stort sett aldrig orsaka driftstopp, och på så sätt bli något utav en hörnsten i de flesta verksamheter. Även om de är särskilt vanligt förekommande när det kommer till förpackning av livsmedel, tack vare de stora justeringsmöjligheterna avseende bredd, längd och perforering, så är de numera också populära inom alla de industrier so har särskilda paketeringskrav.

Vi kan tillhandahålla automatiska flowpackmaskiner som lever upp till de högsta kraven gällande säkerhet och tillförlitlighet. Maskinernas pålitlighet har gång på gång bevisats, även under de mest krävande förhållandena. Automatiseringen innebär även att maskinerna på egen hand i stor utsträckning känner av och justerar förslutningen utifrån det som behöver paketeras. Resultatet blir en tät, säker och hygienisk påse som är anpassad utifrån innehållet.

Ett mer effektivt val för storskalig produktion

Det är knappast en slump att just flowpack är det givna alternativet för de flesta verksamheter där kapacitet och tillförlitlighet är avgörande. Möjligheten att få en förpackningsmaskin som är både unikt effektivt, certifierad att hantera livsmedel och mycket mer gör att flowpack skapar rätt förutsättningar för att såväl effektivisera nuvarande produktion som att öka produktionsnivån ytterligare. Få andra maskiner kan mäta sig med denna väldigt höga nivå av såväl person- som produktionssäkerhet. Med flowpack kan man vara säker på att varorna på ett tillförlitligt sätt skyddas mot omgivningens påfrestningar, utan att på något sätt minska produktionshastigheten. Med intelligent automatik och enkla möjligheter till snabba omställningar så passar dessa maskiner in i alla produktionslinjer, och kan göra mycket för att förbättra en befintlig verksamhet.

 • Modern packlösning som täcker de flesta verksamheters behov

 • Hög effektivitet som inte kompromissar med vare sig person- eller produktionssäkerhet

 • En långsiktig investering som säkerställer att paketering inte längre blir ett problem

Vill du ha hjälp med att välja ut en flowpackmaskin som passar just ditt företag och vision, kontakta oss via mejl eller ring direkt på +46 (0)8-408 04 480.

Hur fungerar flowpack?

Flowpack – En förpackningsmaskin för livsmedel

Flowpack är en del av många förpackningslinor inom livsmedel och andra konsumentprodukter. Att på ett effektivt sätt kunna förpacka produkter i skyddande plastförpackningar är en förutsättning för många former av modern livsmedelstillverkning. Men hur fungerar det egentligen när man använder sig av en flowpackmaskin för att förpacka livsmedel?

Inmatning

När produkterna anländer till flowpackmaskinen kan detta ske på två sätt:

 • Manuellt: Varan kommer direkt från produktion och lastas på bandet för förpackning av en arbetare.
 • Automatiskt: Varan anländer från ett tidigare steg i produktionslina via löpande band. Det kan röra sig om varor som kommet direkt från produktion till flowpack som enda förpackningssteg. Ett exempel på detta är till exempel korvar som förpackas direkt i en fryspåse för att sedan gå ut till kyllager och vidare till leverans. Ett annat vanligt arbetssätt är att flowpackmaskinen matas från ett tidigare förpacknings moment. Till exempel kan en vara packas i tråg för att sedan omslutas med plast eller krympfilm via flowpackmaskinen.

Förpackning

Flowpackmaskinen matar sedan förpackningsplast från en rulle och förpackning försluts sedan hermetiskt kring varje enskild produkt via delar som förseglar påsen kring produkten och sedan kapar den på lämplig längd. I de fallet krympfilm används är det vanligt att flowpackmaskinen kombineras med en krymfilmstunnel som varan passerar igenom. I tunneln värms filmen via värmeelement som får den att sluta tätt kring produkten. Ett exempel på detta är frysta pizzor som oftast omsluts av en skyddande plastfilm för att sedan förpackas i en pappförpackning. Efter detta lämnar vara flowpackmaskinen och kan sedan gå vidare via conveyor antingen till ytterligare förpackningssteg eller direkt till emballering och varulager.

Smarta funktioner

Moderna flowpackmaskiner är utrustade med en stor mängd smarta funktioner som hjälper till att höja effektivitet och driftsäkerhet. Möjligheten att ställa om maskinen för produkter i olika storlekar är stor och efter en inledande konfigurering kan omställningen ske med några enkla knapptryckningar. Maskinen har också vanligen funktioner för att själv identifiera avvikande produkter och kan förpacka korrekt oavsett om olika produkter har olika längd. Detta gör att man kan undvika driftstopp för långa omställningar och att man istället kan hålla en jämn och förutsägbar produktionstakt.

Utöver detta finns det en rad speciallösningar för olika typer av livsmedel och andra produkter. Somliga maskiner är specialkonstruerad för vissa specifika produkter som till exempel fryst fisk eller bröd och innehåller specialfunktioner för att packa dessa på ett hygeniskt och produktskyddande sätt. Andra allroundmaskiner är ämnade för att kunna flyttas mellan olika linor och passar utmärkt för företag som har stor variation på sina produkter och tillverkar små serier.

Läs mer om våra flowpackmaskiner här eller kontakta oss direkt för en offert!